Alphaudio

(placeholder)

Äänentoiston moniosaaja Alphaudio on toiminut jo vuodesta 2000. Teemme suunnittelua sekä alihankintaa Suomen johtaville audioalan yrityksille. Suunnittelemamme ja valmistamamme tuotteet ovat saaneet arvostusta kotimaisissa ja kansainvälisissä vertailuissa. Voimme hyvällä omallatunnolla sanoa olevamme spesialisti ongelmanratkaisussa ja tuotekehitysprosessin eteenpäin viemisessä. Kun tarvitset yrityksellesi tuotekehitys- tai alihankinta-apua, ota yhteyttä.
Copyright  ©  2000 - 2024 Alphaudio               HISTORIA


Mistä kaikki sai alkunsa?

Synnyin 60-luvun puolivälissä pienessä pohjoiskarjalaisessa Tohmajärven kunnassa. Jo lapsena ihmettelin, tutkin ja korjasin erilaisia laitteita. Isoisäni oli huomannut innostukseni ja ollessani noin kymmenvuotias antoi hän minulle tutkittavaksi rikkinäisen putkiradion. Korjasin radion ja ihmettelin sen hyvää ääntä. Tämän tapauksen aikoihin ja myöhemmin mopojen kanssa touhutessani haaveilin pääseväni vielä joskus pieneen yritykseen, jossa työskentelisin huippuosaajien tiimissä.


Gradient

Nuorena hakeuduin Joensuuhun opiskelemaan autoalaa, erikoistuin autosähköpuolelle. Myöhemmin elektroniikka alkoi viedä mukanaan. Muutaman vuoden opiskelun jälkeen vuonna 1991 pääsin toteuttamaan lapsuuden haavettani, kun Gradient Oy palkkasi minut kaiutinalan yritykseensä. Koin työympäristön hyvin inspiroivana. Heti alkuun huomasin, että minulla olisi annettavaa tuotannon ja mekaanisen tuotekehityksen puolella. Olin sitä mieltä, että paitsi laitteiden, myös yrityksen tuli toimia hyvin.

Pyrin koko ajan vaikuttamaan asioiden kulkuun kyseenalaistamalla vallitsevat toimintatavat.

Toimenkuvaani Gradientilla kuului tuotanto, alihankinta, mekaaninen suunnittelu ja muotoilu. Tasavertaisena osakkaana olin vuodesta 1998 alkaen. Haastavimpana ja mielenkiintoisimpana pidin sitä, kun suunnittelimme Jorma Salmen kanssa Revolution -kaiuttimen vuonna 1993. Se on vuosittain noteerattu maailman kymmenen parhaimman kaiuttimen joukkoon.


Graditech

Eteläisessä suomessa asuessa mieleeni tuli monesti lapsuuteni maisemat Itä-Suomessa, kaunis ja puhdas luonto sekä kiireetön elämäntapa. Vuosituhannen vaihtuessa muutimmekin perheen kanssa Kerimäen kuntaan, Savonlinnan tuntumaan. Silloin perustin Graditech -alihankintayrityksen, joka valmisti kaikki Gradientin tuotteet sekä pienille suomalaisille kaiutinvalmistajille jakosuotimia ja ilmasydänkeloja.

Vuonna 2006 Gradientin osakkaiden välille alkoi tulla näkemyseroja yrityksen tulevaisuuden suhteen.

Tässä vaiheessa päätimme, että myös minä luovun Gradientin osakkuudesta. Jatkaisin yhteistyötä valmistamalla mm. jakosuotimia heidän Suomen tuotantoa varten. Samanaikaisesti aloin valmistamaan Forvoice -kaiuttimia, laajensin myös alihankintaa sekä tuotekehittelyä muille yrityksille.


Forvoice

Forvoicen alkutaival oli hämmentävää. Äänentoistoalan medioissa on nähty turhankin paljon yhteyksiä Gradientin ja Forvoice 6.1 kaiuttimen välillä. Yhteyksiä saa toki nähdä, olenhan toiminut suunnittelijana molemmissa yrityksissä. Syyskuun 2006 hifimessuilla Forvoice 6.1 sai paljon huomiota, puhuttiin jopa messujen parhaimmasta äänestä. Myös uusi Hifimaailma -lehti kehui kaiutinta. Forvoice 6.1 oli testin paras tasapainoisella kokonaisuudella. Olin jo kauan aikaa miettinyt valmistavani hintalaatusuhteeltaan hyvän huippukaiuttimen, joka huomioisi myös nykyaikaisten laitekokonaisuuksien ominaisuudet. Vuosien kokemus auttoi tekemään kaiuttimen, joka sopii monenlaiseen kuuntelutilaan sekä taipuu toistamaan hyvin erilaisia musiikkityylejä. Yleispätevyydestään huolimatta jokainen Forvoice kaiutin on aivan omanlaisensa pirteä paketti, eikä se tule väkisin yhteenkään olohuoneeseen tai kotiteatteriin. Ihanteellisessa tilanteessa kaiutin valitsee kuuntelijansa.


Kotimaisuus

Forvoice -kaiuttimissa käytettävät osat pyrin hankkimaan kotimaisilta valmistajilta tai lähialueelta. Kaiuttimissa käytettävät osat ovat samoja, joita käytetään yleensä vain huomattavasti hinnakkaammissa kaiuttimissa. Forvoice kaiuttimet on ekologisesti valmistettu ja ne voidaan kierättää 100-prosenttisesti. Hinta on saatu pysymään totuttua alhaisempana käyttämällä uusinta tekniikkaa, vähentämällä kiinteitä kustannuksia, ostamalla / teetättämällä suurempia määriä suoraan tuottajilta sekä poistamalla väliportaita myynnistä.


Forvoicen äänimaailma

Nykyisin valmistan ja suunnittelen tuotteet oman asuntoni yhteydessä. ”Laboratorioni” sijaitsee Saimaan puhtaitten ja kirkkaitten vesien keskellä, Oravinsalon saaressa. Nautin asumisesta pienessä kunnassa, luonnon läheisyydessä. Tämä on myös ihanteellinen paikka valmistaa näkemyksiäni vastaavia tuotteita. Forvoice -kaiuttimien ja muiden valmistamieni tuotteiden äänimaailma saakin innoituksensa puhtaasta luonnosta ja veden läheisyydestä, sillä mielestäni myös musiikin kuuntelussa tärkeää on nautinto, virkistyminen sekä rauhoittuminen. Suunnittelemani tuotteet ovat muotoilultaan ajattomia ja äänen sekä mekaniikan ehdoilla valmistettuja. Tavoitteenani ei ole pelkkä taloudellinen menestyminen, vaan haluan tehdä työtä puhtaan äänentoiston puolesta.


Tarina jatkuu

Graditech julkaisee uusitun malliston Munchenin High-End messuilla 9 -12.5.2013.

Toiminnan kansainvälistyessä Graditechin toiminta keskittyy laadukkaiden kaapeleiden valmistukseen.

Samalla päätoimipaikka siirtyy Tampereelle.

Forvoicen kaiutinvalmistus ja vanha tuttu Hifikauppa jatkaa toimintaansa Alphaudio nimen alaisena.


Organisaatiorakenteen muutoksen vuoksi Graditech Oy:n toimipaikka siirtyy 2018 vuoden lopulla Oravisaloon. Yritys jatkaa ilman toimitusjohtajaa ja hallituksen puheenjohtajana toimii edelleen Pasi LankinenNautinnollisia kuunteluhetkiä puhtaan äänentoiston parissa    )  )  )  )  )   Forvoice

Pasi Lankinen